Sistem de actionare pentru jaluzele verticale Sistem de actionare economic pentru jaluzele verticale

Sistemul de actionare BUGET pentru jaluzele verticale, construit cu componente de buna calitate, ofera functiile de baza ale unei jaluzele (rotatia si tragerea lamelelor), la un pret economic. Sistemul de actionare este incorporat intr-un profil din aluminiu alb, extrudat, de forma usor rotunjita. Mecanismele care rotesc lamelele sunt prevazute cu limitatoare de sarcina, astfel incat impiedicarea rotatiei unor lamele sa nu le defecteze. Piesele de distantare a mecanismelor pentru lamele sunt din plastic, de lungime fixa.

 
Forma caseta jaluzele verticale Formele casetei pentru pentru jaluzele verticale

Sistemul de actionare BUGET permite executia de jaluzele verticale cu bara de forma liniara (dreapta), asezata in pozitie orizontala, cu lungimi de pana la 4,5 ml (127-T), sau 3 ml (89-T sau 89-P). In functie de tipul si latimea lamelelor folosite, inaltimea maxima poate fi de pana la 3,6 ml. Prinderea se poate face atat in tavan cat si in perete cu ajutorul consolelor optionale.

 
Strangeri pentru jaluzele verticale Moduri de actionare si strangere pentru jaluzele verticale

Sistemul permite montarea snururilor de actionare pe unul din capete, iar plierea lamelelor poate fi de tip "toate-in-lateral" (lamelele se strang toate la capatul din stanga sau din dreapta), ori de "tip-cortina" (lamelele pleaca simultan dinspre centru jumatate la stanga si jumatate la dreapta).

 
Lamele textile jaluzele verticale. Lamele textile pentru jaluzele verticale.

Foarte utilizate in spatii inguste precum balcoanele, sau pentru dimensiuni mici ale geamurilor, lamelele cu latimea de 89 mm, colectia noastra oferia solutii tehnice sau de design printr-o mare varietate de modele si culori. Compozitia firelor din care sunt fabricate este diversificata, cele mai des intalnite fiind cele din poliester (datorita pretului scazut) si din fibra de sticla (datorita rezistentei indelungate in timp). Intretinerea lamelelor textile se face cu usurinta, toate tipurile permitand curatarea. Transparenta lamelelor pentru jaluzele verticale este de cele mai multe ori de tip "normal", insa anumite modele ofera un grad mai mare de transmisie a luminii (semitransparente), altele fiind special concepute pentru lucrul in birouri cu calculatoare (semiopace). Lamelele textile pentru destinatii publice sunt in general ignifuge, insa cea mai mare parte a modelelor nu ofera protectie la foc.